دانشکده هنر های تجسمی و کاربردی
پايان كار سمينار بين المللي حفاظت و مرمت تزئينات وابسته به معماري
سمينار بين‌المللي حفاظت و مرمت تزئينات وابسته به معماري با حضور متخصصان و اساتيد دانشگاه‌هاي معتبر ايتاليا، رئيس مركز اصفهان شناسي و دانشگاه هنر اصفهان به كار خود پايان داد.
سمينار بين‌المللي حفاظت و مرمت تزئينات وابسته به معماري با حضور متخصصان و اساتيد دانشگاه‌هاي معتبر ايتاليا، رئيس مركز اصفهان شناسي و دانشگاه هنر اصفهان به كار خود پايان داد.
سمينار بين‌المللي حفاظت و مرمت تزئينات وابسته به معماري با حضور متخصصان و اساتيد دانشگاه‌هاي معتبر ايتاليا، رئيس مركز اصفهان شناسي و اساتيد و دانشجويان دانشگاه هنر اصفهان روز دوشنبه مورخ 95/09/22 به كار خود پايان داد.
دكتر مصطفي كياني روز شنبه 95/09/20 در مراسم افتتاحيه سمينار با اشاره به ضرورت استفاده از دانش و تجربيات ايتاليا به عنوان كشوري پيشرو و تاريخي در بهسازي آثار تاريخي و مرمت بافتهاي فرسوده فرهنگي، افزود: يكي از محورهاي مهم در مرمت آثار تاريخي، ارتباطات بين المللي با كشورهاي پيشرو دراين عرصه است و ايتاليا در اين زمينه مي تواند كشورمان را بخوبي ياري كند.
 
وي با اشاره به اهميت بكارگيري فناوريهاي نوين در مرمت آثار، تصريح كرد: ايتاليا از جمله پيشتازان اين عرصه است.
رئيس دانشگاه هنر اصفهان با بيان اينكه مرمت آثار و اشيا مجالي براي آزمون و خطا باقي نمي گذارد، تصريح كرد: برگزاري همايش‌ ها و كنگره‌ هاي تخصصي فرصت مناسبي در بازنگري و توجه به اهميت بازسازي و بهسازي بافت فرهنگي و تاريخي فرسوده به شمار مي رود.
دكتر كياني درباره دانشگاه هنر اصفهان نيز خاطرنشان كرد: اين مجموعه اگر چه در همه رشته هاي اصلي هنري فعاليت دارد، ولي دانشكده حفاظت و مرمت اين دانشگاه با بيش از 40 سال سابقه فعاليت، قديمي‌ ترين دانشكده مرمت ايران به شمار مي رود و با توجه به اينكه در شهر تاريخي اصفهان واقع است مي تواند قابليتهاي زيادي براي كل كشور داشته باشد.
وي افزود: نگاه خاص و ويژه به مرمت آثار و تزئينات تاريخي موضوعي است كه نبايد ساده از كنار آن گذشت و با همكاري با همكاران ايتاليايي اين موضوع مي‌تواند پيشرفت قابل توجهي پيدا كند تا در جهت حفظ و نگهداري تزيينات معماري و غني ايران زمين گامي برداشته شود. 
 
در ادامه دكتر محمود محمدي معاون برنامه ريزي و پژوهش و فناوري اطلاعات شهرداري اصفهان ارتقاي هويت فرهنگي و افزايش زمينه هاي كاربردي از بافت تاريخي و فرهنگي بازسازي شده را از اهداف اصلي شهرداري در افق سال 1400 عنوان كرد.
 
دكتر محمود محمدي افزود: شهرداري اصفهان در حوزه احياي و بهسازي بافت هاي فرسوده حضوري فعال دارد، زيرا توجه به اين موضوع در مسير توسعه شهري از اهميت بالايي برخوردار است.
وي تصريح كرد: علاوه بر تزئينات كه در اصفهان نيازمند توجه است، بافت هاي تاريخي شهر اصفهان در نگاه كلان به برنامه ريزي ويژه نيازمند است. 
معاون برنامه ريزي و پژوهش و فناوري اطلاعات شهرداري اصفهان اظهاركرد: شهرداري اصفهان با تشكيل سازمان نوسازي در زمينه احيا و بهسازي، چندين دهه است كه به اين حوزه وارد شده و از طريق تصويب بودجه ها و برنامه هاي پنج ساله در حوزه احياي بافت هاي تاريخي نقش فعالي داشته است. 
وي ارتقاي هويت فرهنگي كالبدي تاريخي اصفهان را بر اساس تعريف بودجه هاي سنواتي عنوان كرد كه هميشه مورد هدف و اولويت است.
دكتر محمدي همچنين با بيان اينكه اصفهان به عنوان اولين كريدور علم و فناوري كشور انتخاب شده است گفت: تلفيق دانش و فناوري و زمينه هاي تاريخي و فرهنگي يكي از اهدافي است كه شهرداري دنبال مي كند.
معاون برنامه ريزي و پژوهش و فناوري اطلاعات شهرداري اصفهان همچنين از شوراي اسلامي شهر اصفهان خواست حمايت ويژه اي در امر بازسازي و بهسازي اماكن تاريخي و فرهنگي داشته باشند.
دكتر محمدي با اشاره به وجود يكهزار هكتار بافت تاريخي در شهر اصفهان، گفت: تاخير در بهسازي اين بافت، فرسايش آنها را در پي دارد و چرخه فرسايش و تخريب آثار بدي بر جاي خواهد گذاشت.
وي با اشاره به لزوم همكاري بيشتر نهادهاي علمي براي بهسازي و نوسازي بافت تاريخي، گفت: دانشگاه هنر اصفهان در اين مسير به خوبي مي تواند شهرداري اصفهان را ياري كند.
معاون برنامه ريزي و پژوهش و فناوري اطلاعات شهرداري اصفهان همچنين خواستار افزايش نشستهاي تخصصي با دستگاه هاي مرتبط با موضوع مرمت بافتهاي فرسوده شد.
دكتر محمدي با اشاره به اشتراك هاي فرهنگي زياد ميان ايران و ايتاليا، خاطرنشان كرد: موضوع مرمت در اصفهان از تبادلات علمي و فرهنگي ميان دو كشور ايران و ايتاليا آغاز شد كه در دهه هاي گذشته شكل گرفته است.
 
همچنين مهندس غلامرضا ميثاقيان، مدير كل حفظ و احيا بافت هاي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي نيز با بيان رشد ميراث ناملموس در ايران نسبت به ميراث ملموس افزود: هنر در سرزمين ما از دو جنبه اهميت دارد كه يك مورد زيباشناختي و مورد دوم معنا شناسي است. 
وي اظهار كرد: بخش معنايي همه هنرهاي ايراني مهم تر از بخش ظاهري آن است.
مديركل حفظ و احيا بافت هاي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي كشور همچنين افزود: خروجي اين سمينار بايد علاوه بر توجه به ظاهر مرمت بناها، توجه به مفاهيم و معاني ناملموس نيز باشد. 
 
در حاشيه اين سمينار دكتر فريدون الهياري مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان در ديدار با مديرعامل شركت Assorestauro ايتاليا و رئيس دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به برگزاري سمينار بين‌المللي حفاظت و مرمت تزئينات وابسته به معماري اظهار داشت: خوشحال هستيم كه اين سمينار در زمينه همكاري‌هاي علمي و تخصصي مرمتي و ميراثي در اصفهان به همت دانشگاه هنر اصفهان برگزار مي‌شود.
وي با بيان اينكه اصفهان مركز مهم تاريخي و فرهنگي ايران است و روابط حوزه ميراث فرهنگي با هيئت‌هاي علمي و تخصصي ايتاليا در حوزه تاريخي پرسابقه است، گفت: امروز نيز شاهد اقدامات فني متخصصان ايتاليايي در مسجد جامع، چهلستون و عالي قاپو هستيم و اميدواريم كه اين سمينار زمينه همكاري‌هاي بيشتر را فراهم كند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان تصريح كرد: تبادل تجربيات و امكان همكاري‌هاي فني بيشتر و ارتباط بين بخش آكادميك با حوزه عملياتي و اجرايي از مزاياي برگزاري سمينار تخصصي و بين‌المللي حفاظت و مرمت تزئينات وابسته به معماري در اصفهان است.
وي با اشاره به آمادگي ميراث فرهنگي اصفهان براي مشاركت متخصصان ايتاليايي در مرمت و پاكسازي سي و سه‌ پل و كليساي بيت‌اللحم بيان كرد: كليساي بيت‌اللحم و سي و سه پل در حوزه مرمت و تزئينات از بناهاي ارزشمند اصفهان هستند و هدف ما اين است كه در مرمت اين 2 پروژه از آخرين تكنولوژي‌ها و علم روز دنيا در زمينه مرمت بهره‌مند شويم.
رئيس دانشگاه هنر اصفهان نيز در اين نشست بيان كرد: دانشگاه هنر اصفهان كه اين سمينار را با هدف ايجاد زمينه‌هاي علمي و تخصصي و تبادل تجربيات برگزار كرده است تا كارشناسان ميراث فرهنگي و كارشناسان تخصصي ايتاليا و بخش آكادميك مرمت دانشگاه در اين بحث دخيل باشند.
 
دكتر مصطفي كياني تصريح كرد: پيرو صحبت‌هاي مطرح شده با مهندس طالبيان معاون ميراث فرهنگي، قصد داريم پروژه مرمت و پاكسازي كليساي تاريخي بيت‌اللحم و سي و سه پل با همكاري شركت Assorestauro ايتاليا انجام شود كه با توجه به دانش متخصصان ايتاليايي، طرف قرارداد اين پروژه ميراث فرهنگي و شركت‌هاي تخصصي اين كشور هستند و موضوع قرارداد درباره مطالعات و تحقيقات و ارائه راهكار براي بازسازي و احياي اين ابنيه بوده و دانشگاه هنر اصفهان نيز مي‌خواهد بهره برداري علمي و تكنولوژي در اين زمينه داشته باشد.
 
مديرعامل شركت Assorestauro ايتاليا نيز بيان كرد: شركت Assorestauro در زمينه مرمت، برنامه ريزي و شناسايي، مواد و تجهيزات و ابزارهاي مرمتي فعاليت‌ مي‌كند و همه جنبه‌هاي مرتبط با بحث مرمت را پوشش مي‌دهد.
الكساندر زنيني با بيان اينكه شركت Assorestauro از همكاري‌هاي بين‌المللي در زمينه مرمت پشتيباني و حمايت مي‌كند، افزود: يك كميته علمي درون شركت مستقر است كه اين كميته از علم دانشگاه ها و مراكز تعليم و توسعه استفاده مي‌كند و سازمان‌هاي تحقيقاتي و برخي از اعضاي دانشگاه به صورت افتخاري با اين شركت همكاري دارند.
وي درباره پيشنهاد همكاري ميراث فرهنگي براي حضور متخصصان ايتاليايي در مرمت و پاكسازي سي و سه پل و كليساي بيت‌اللحم بيان كرد: اين پيشنهادات از 2 جنبه براي ما مهم است يكي از نظر اينكه سي و سه پل براي شهر اصفهان و كليسا براي ايتاليا مهم است و براي ما جالب است كه اين پروژه مي‌تواند شركاي مختلفي را كنار هم قرار دهد و اگر بودجه دولتي هم وجود داشته باشد علاوه بر اين 2 طرح مي‌توان اين همكاري را به پروژه‌هاي ديگر نيز تعميم دهيم.
 
حميد فرهمند، رئيس مركز اصفهان شناسي و خانه ملل اصفهان در آيين اختتاميه سمينار بين‌المللي حفاظت و مرمت تزئينات وابسته به معماري گفت: سابقه ارتباطات بين المللي ايران و ايتاليا به دوره هزاره دوم و سوم ميلادي بر مي‌گردد و سابقه همكاري اين دو كشور در حوزه مرمت و بازسازي به 80 سال گذشته بازمي‌گردد.
وي بيان كرد: پيشينه حفاظت و مرمت آثار تاريخي و باستاني در دنيا به‌طور غيررسمي به قرن 18 و به‌طور رسمي به قرن 20 برمي‌گردد و در ايران نيز به‌طور غيررسمي به 80 سال پيش و به‌طور رسمي به 50 سال گذشته برمي‌گردد، بيش از 40 سال است كه مرمت به‌صورت تخصصي در دانشگاه‌ها تدريس مي‌شود و خود ايتاليايي‌ها با توجه به فعاليت‌هايي كه در ايران انجام دادند به ارتقاي دانش اين علم در ايران كمك كردند.
رئيس مركز اصفهان شناسي و خانه ملل اصفهان با بيان اينكه شهر اصفهان داراي ظرفيت‌هاي متعددي در حوزه‌هاي مختلف هنري است، خاطرنشان كرد: دانشكده مرمت دانشگاه هنر اصفهان با همكاري مركز اصفهان‌شناسي با هدف كسب يافته‌هاي جديد علمي در زمينه حفاظت و مرمت تزئينات وابسته به معماري اقدام به برگزاري اين سمينار تخصصي با همكاري متخصصان ايتاليايي كرد و اميدوار هستيم تجربه اين سمينار با توسعه همكاري‌هاي علمي و عملياتي ادامه پيدا كند.
الكساندر زنيني، استاد تمام دانشگاه ساپينزاي رم و مديرعامل شركت Assorestauro ايتاليا نيز در اين آيين با بيان اينكه در اين سمينار 3 روزه ما به يك درك مشترك در حوزه مرمت دست پيدا كرديم، گفت: زبان مشترك بين ايران و ايتاليا در حوزه مرمت داراي سابقه طولاني تاريخي است و اين همايش سبب شد كه روابط تخصصي ما بيش از گذشته توسعه پيدا كند.
وي افزود: در اين دوره از سمينار به‌طور فوق تخصصي به موضوعات مرمت پرداخته شد و هر كدام از متخصصان ايتاليايي تجربيات غني خود را در حوزه مرمت ارائه كردند و مباحثي نظير راه حل‌هاي فني در حوزه مرمت مطرح شد.
استاد تمام دانشگاه ساپينزاي رم با اشاره دانش غني ايتاليا در حوزه مرمت بيان كرد: ما نمي‌خواهيم در حوزه مرمت تنها باشيم بلكه مي‌خواهيم برگزاري اين سمينار سبب شود كه هر استاد و دانشجويي و شخصي كه به اين حوزه علاقه‌مند است، باعلاقه بيشتري اين موضوع را دنبال كند و ما مطمئن هستيم كه اين سمينار نخستين گام از همراهي مشترك بين متخصصان و دانشگاهيان ايراني و ايتاليايي است.
وي با بيان اينكه اميدوار هستيم كه بتوانيم در پروژه‌هاي مرمتي ايران همكاري و مشاركت داشته باشيم، تصريح كرد: از ايده‌هاي جالب مرمتگران و متخصصان اين حوزه پشتيباني مي‌كنيم و اگر بتوانيم علاوه بر تفاهم‌نامه‌ها با دانشگاه اصفهان، يك همكاري عملياتي مشترك با ايران و اصفهان را انجام دهيم، مي‌توانيم به روابط پايدار دست پيدا كنيم.
زنيني با بيان اينكه براي نخستين بار است كه به ايران و اصفهان سفر كردم، گفت: ما در اصفهان تحت تأثير كيفيت آثار تاريخي اصفهان و دقت مردم نسبت به مرمت و حفاظت از ابنيه تاريخي قرار گرفتيم كه اين حساسيت و دقت قابل حسادت است و همچنين مهمان‌نوازي مردم اصفهان ما را تحت تأثير قرار داد و اميدواريم كه با پروژه‌هاي جديد به اصفهان بازگرديم.
اين سميناربه همت دانشكده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان و با همكاري دفتر بازرگاني ايتاليا(ITA) در تهران و موسسه ' آسورستارو ' ايتاليا، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، استانداري و شهرداري اصفهان، اتاق بازرگاني اصفهان و ايتاليا، پايگاه جهاني ميدان نقش جهان، سازمان فرهنگي و تفريحي شهرداري اصفهان، انجمن علمي مرمت و احياي بناهاي تاريخي دانشكده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان و با هدف ارتقاي سطح دانش و تبادل آخرين يافته‌ها، فناوري‌ها و تجهيزات مربوط به مرمت تزئينات وابسته به معماري به مدت سه روز برگزار شد و در آن 15 مقاله از سوي استادان و كارشناسان ايتاليايي و پنج مقاله توسط استادان و كارشناسان ايراني ارائه گرديد.
تاریخ:
1395/09/28
تعداد بازدید:
1528
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشكده حفاظت و مرمت
خيابان حكيم نظامي، كوچه سنگتراش هاي غربي، نبش داووديها ، دانشكده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان
كد پستي : 8175894418
تلفن تماس : 36256017 - 36278681 - 36278785
نمابر :36256019
دانشگاه هنر اصفهان
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
ورود اعضا
Powered by DorsaPortal